Na konci dlhého a náročného dňa sa každý pracujúci človek teší na chvíľu, keď si konečne ľahne do postele. Žijeme v dobe, kedy času na spánok a oddych nie je veľmi nazvyš a každý deň sa snažíme žiť naplno. Preto nie je nič lepšie ako deň začatý s úsmevom a pocitom, že máme v sebe energiu na rozdávanie.

Nie je dôležité, aby človek dlho spal, ale aby aj počas krátkeho spánku doprial svojmu telu nerušený a pokojný oddych, uvoľnil myseľ a dosiahol tak kompletnú regeneráciu organizmu. Ležiace telo by malo byť vo svojom prirodzenom fyziologickom tvare a chrbtica v rovine.

Veci, ktoré nám dennodenne slúžia, by sa mali vyberať hlavne podľa ich úžitkových vlastnosti a funkcií, na ktoré sú stavané, aby nám pri ich používaní prinášali pocit pohodlia a samozrejme dobre vplývali aj zo zdravotného hľadiska. Kvalitný spánok vytvára predpoklad zdravia a spokojnosti, preto výber lôžka, na ktorých strávime približne 1/3 svojho života, netreba podceňovať.

Predpokladom kvalitného spánku je kvalitná posteľ, kvalitný rošt a kvalitný matrac.

MATRACE PRE ZDRAVÝ SPÁNOK

Základom kvalitného spánku je výber správneho matraca. Teda takého, ktorý vám bude nielen vyhovovať, ale ktorý bude naozaj kvalitný. Dobrý matrac sa vždy prispôsobí Vám, nie vy jemu. Ponúkame Vám široký výber matracov z rôznych materiálov pre dospelých aj pre deti.

Latexové / Hydrolatexové matrace

Latexové matrace sú vyrobené v určitom pomere prírodného latexu (kaučuk) a syntetického latexu. Najčastejšie je to pomer 30 (prírodný): 70 (syntetický latex) kvôli dlhšej životnosti a lepším úžitkovým vlastnostiam pri väčšom podiele syntetického latexu ku prírodnému. Výhodou latexu sú jeho hypoalergénne, antibakteriálne, prach odpudzujúcevlastnosti. V strede matraca sú priedušné otvory, ktoré slúžia na odvetrávanie, matrac prevzdušňujú. Prednosťou tohto materiálu je, že napriek svojej hustote je veľmi pružný, elastický, príjemný na dotyk a zaručuje komfortný spánok.

Hydrolatex je pokrokový materiál vyrobený z kombinácie komfortnej peny a latexu. Spája v sebe výhody oboch materiálov. Nedochádza preto k preležaninám, pričom si zachováva prirodzenú tuhosť a dlhú životnosť. Hydrolatex je priečne perforovaný, čím je dosiahnutá výborná vzdušnosť, a tým aj vysoká hygiena počas spánku. Materiál má ortopedické zóny tuhosti pre zlepšenú oporu chrbtice. Hydrolatex má v súčasnej dobe jednu z najdlhších tvarových stálostí spomedzi všetkých materiálov.

Matrace z HR peny

HR (High Resiliency) - vysoko pružné peny. Vysoká odolnosť matracov z tejto peny spočíva v schopnosti peny odolať tlaku po tom, ako je pena stlačená. HR pena bola navrhnutá tak, aby tlačila proti tlaku vášho tela rovnakou silou, takže každá časť vášho tela má individuálnu podporu. Povrch HR peny je ohybný a vláčny. HR peny sú veľmi vzdušné, keďže až 95% všetkých buniek je otvorených (otvorená bunková štruktúra). Vzduch je stlačený a vytláčaný pohybom tela. HR peny sú veľmi dobré izolanty, v zime udržujú teplo a v lete chlad. Na rozdiel od klasickej polyuretánovej peny je HR pena vzdušnejšia, pružnejšia a má vyššiu schopnosť kopírovať tvar tela. Matrace z HR pien sú antialergické, odolné voči plesniam a prachu vzdorné, čo ocenia ľudia s alergiami. Vysoká prispôsobivosť HR-peny umožňuje jej výborné polohovanie na roštoch, pevný podklad znižuje životnosť matraca.

Úprava Ultrafresh / Sanitized

HR-peny s ULTRAFRESH úpravou, ktorá likviduje baktérie, pliesne, huby, roztoče a ďalšie nežiadúce mikroorganizmy, v spojení s prateľným poťahom dokážu zabezpečiť suchú, zdravú klímu celého matraca a dlhodobé, skutočne zdravé a čisté prostredie pre zdravý spánok. Viac informácií o úprave ULTRAFRESH môžete nájsť na www.ultra-fresh.com.

SANITIZED – úprava peny, ktorá likviduje baktérie, pliesne a ďalšie nežiadúce mikroorganizmy zaistí skutočne zdravé a čisté prostredie pre spánok. Prvýkrát v histórii máte s touto úpravou peny možnosť zvoliť si nielen anti­bakteriálny poťah na matracoch, ale tiež matracové jadro. Viac informácií o úprave SANITIZED nájdete na www.sanitized.com.

Matrace z Memory peny

Pamäťová pena (Memory - Lazy Foam), tiež známa ako viscoelastická pena je vyrobená z polyuretánu. Pena je veľmi ťažká a hustá. Bunky peny sa pri dotyku s teplým predmetom stávajú oveľa jemnejšie a stláčajú sa, preto má telo ideálnu podporu, čo je neoceniteľné pri problémoch s chrbticou a pri svalových problémoch. Pri zmene polohy tela sa bunky ochladzovaním spevňujú a dostávajú sa do pôvodnej polohy. Memory pena je ideálna pre starších, imobilných a dlhodobo ležiacich ľudí. Pena je prirodzene rezistentná na roztoče a iné mikroorganizmy a je hypoalergénna. Vyznačuje sa hrejivosťou, čiže zvyšuje pocit tepla. Technológia Memory pien bola vytvorená v NASA pre astronautov prekonávajúcich extrémne preťaženie, preto výborne roznáša tlak. Výrobcovia tejto peny garantujú dlhú životnosť.

Matrace z PUR peny / Nightfly pena

PUR (polyuretánová) pena je najbežnejším komponentom v matracoch. Táto pena vyniká svojou elasticitou a priedušnosťou. Je pevná, odolná voči väčšine roztočov a prachu, nerozpadáva sa a má dobrú životnosť. Otvorené bunky materiálu zabezpečujú vzdušnosť. PUR peny sa vyznačujú širokou paletou farieb a nopkovaných vzorov na povrchu. Vyrábajú sa z nej matrace v rôznych tvrdostiach a hustote.

Nightfly pena je pena špičkových parametrov, ktorá sa vyrába exkluzívnou vodnou vypeňovacou metódou. Tento spôsob výroby je ekologickejší v porovnaní so štandardnou metódou vypeňovania. V porovnaní s konvenčnými penami vyniká vysokou bodovou elasticitou a odolnosťou voči deformáciám. Matrace sa jej použitím stanú už od prvého dotyku príjemnými a komfortnými a so zabezpečením optimálnej opory chrbtice vám zároveň zaručia zdravý spánok.

Greenfirst®

FreePUR Greenfirst® je 100% ochrana proti roztočom. Predstavuje novú generáciu PUR funkčných pien. Inovácia výrobkov freePUR- Greenfirst® je kombináciou PUR peny na báze obnoviteľných surovín s ich bioaktívnym vybavením proti roztočom. Greenfirst vybavenie je založené na prírodných rastlinných esenciách z citrónu, levandule a eukalyptu. Inteligentným spojením týchto komponentov je dosiahnutá výrazne vyššia životnosť výrobku a tým aj vyššia kvalitatívna úroveň.

Taštičkové pružinové matrace

Taštičkové pružiny sú na rozdiel od tradične vinutých pružín vyrábané každá zvlášť a vsadené do textilných tašiek, ktoré zaručujú nezávislý pohyb každej pružiny. Systém taštičkových pružín sa vyrába v rôznych prevedeniach a pružnostiach a závisí prevažne na počte pružín v matraci. To zabezpečí správne kopírovanie tela bez ohľadu na rozdielne hmotnosti. Rozloženie systému pružín do 7 zón podľa tuhosti (FYZIOSYSTÉM) dokáže telo skopírovať do optimálnej ortopedickej polohy a zaručuje tak zdravý spánok.

Vysoká vzdušnosť a vynikajúce ortopedické vlastnosti radia tieto výrobky k najkvalitnejším matracom. Vhodné sú na pevný rošt.

Bonellové pružinové matrace

Matrace s pružinami bonell sú jedny z najstarších, najčastejšie používaných a najrozšírenejších pružín. Majú veľmi silnú štruktúru viazania, čo zabraňuje vytlačeniu pružín, prípadne ich rozmotaniu. Špeciálne potiahnutý drôt umožňuje ideálnu pružnosť a flexibilitu. Držia za každých okolností tvar matraca a nedochádza k jeho zdeformovaniu. Matrace z bonell pružín sú známe po celom svete pre svoje ergonomické vlastnosti. Bonellové matrace patria medzi najodolnejšie a najvzdušnejšie matrace vôbec. Vhodné sú na pevný rošt.

Polargel

Polargel - absolútna novinka! Z výskumu koloidných systémov sa zrodila pena PolarGel. Jedná sa o celkom netoxickú penu, bez akýchkoľvek nestálych prchavých substancií. PolarGel pena je svieža a chladivá. Je vysoko elastická a maximálne komfortná. Pri použití, ako vrchná vrstva jadra matraca, zabezpečí táto pena neopakovateľný pocit sviežosti. Je obzvlášť vhodná pre použitie v kombinácii s viscoelastickou „lenivou“ penou, kde úplne eliminuje jej hrejivosť. Spánok na matraci s penou PolarGel bude jedinečnou osviežujúcou relaxáciou.

Biogreen / Viscogreen matrace

Pena Biogreen a Viscogreen ukazuje, že spojenie najmodernejších technológií a obnoviteľných prírodných zdrojov je možné aj v oblasti výroby matracov. Toto spojenie nielen šetrí náš ekosystém, ale zároveň prináša časť prírody do našich spální. Suroviny vyrábané z ropy sú v tejto pene nahradené prírodným materiálom - ricínovým olejom, ktorý sa už roky využíva v medicíne a farmácii. Matrace vyrobené z týchto materiálov patria medzi ekologické, prírodné matrace.

Pena Biogreen je napustená výťažkom z Aloe Vera, ktorý prirodzene zvyšuje hygienu matraca. Tieto výťažky totiž likvidujú roztoče a baktérie. Zároveň dodávajú matracu charakteristickú arómu, ktorá môže časom odvetrať.

Matrace Viscogreen sú vyrobené z materiálov vhodné pri problémoch s kĺbmi. Pena Viscogreen má pamäťové vlastnosti, nov porovnaní s pamäťovou penou je komfortnejšia a šetrnejšia k životnému prostrediu. Tvarová pamäť lepšie reaguje na zmeny teploty a tlaku, a tým sa rýchlejšie prispôsobuje zmenám polohy tela počas spánku. Má lepšie regeneračné a antibakteriálne účinky.

Medical matrace

Rada Medical je určená predovšetkým pre zdravotnícke zariadenia, nemocnice, opatrovateľské centrá, domovy dôchodcov. Tieto zdravotné matrace sú klinicky testované, navrhnuté a odporúčané pre ľudí s bolesťami chrbtice, dlhodobo pripútaných na lôžko, imobilných ľudí alebo po chirurgických zákrokoch. Špeciálne rezaná pena zabraňuje vzniku dekubitov (preležanín).

Thermo Silver

Thermo Silver je pena so schopnosťou termoregulácie zón, ktoré sú v kontakte s telom, čím sa vytvára ideálna mikroklíma. Tento typ peny je vyrobený s mikrokapsulami nazývanými PCM „Phase Changing Material – Materiál meniaci skupenstvo“. Toto sú inteligentné tepelné akumulátory, ktoré vychádzajú z fyzikálneho fenoménu zmeny skupenstva, pri ktorom dochádza k akumulácii veľkého množstva prebytočného telesného tepla, pričom udržujú svoju vlastnú teplotu na konštantnej úrovni. Toto teplo je následne vyžarované späť v prípade neskoršieho poklesu telesnej teploty. Spiaci človek si tak užíva regenerujúci, zdraviu prospievajúci a osviežujúci spánok.

"SILVER - sila čistoty"

Technológia využíva antibakteriálne vlastnosti striebra, silného prírodného antibiotika, používaného už tisíce rokov. Vlastnosti striebra boli už známe a využívané v starovekom Grécku na liečenie a dezinfekciu. Hodnotu tejto peny umocňuje použitie striebra. Striebro je aktívne proti baktériám, chráni čistotu a hygienu v matraci, čím je zaručené zdravé prostredie pre spánok. Na základe vykonaných klinických mikrobiálnych testov bolo zistené, že oproti nechráneným penám, dochádza pri využití striebra k poklesu výskytu baktérií až o 99,9%.

Neroli - aromatizovaná HR pena

Neroli je esenciálny olej, ktorý sa extrahuje z kvetov horkého pomarančovníka. Názov je odvodený od mena princeznej z Neroli. Princezná už v 17. storočí používala tento olej na parfémovanie rukavíc a vody na kúpanie. Olej se vyrába vodnou destiláciou z jemných čerstvých kvetov. Kvety sa zbierajú ručne, aby nedošlo k poškodeniu lístkov. Je to veľmi náročný proces, nakoľko na jeden liter oleja je potrebná jedna tona kvetov. Pre vysokú náročnosť výroby, nádhernú vôňu a obsah zdraviu prospešných látok patrí medzi najdrahšie oleje na svete. Je súčasťou mnohých exkluzívnych parfémov.

Olej NEROLI je vyhľadávaný pre svoje ukľudňujúce účinky na nervový systém. Pomáha pri úľave od psychického napätia a zlepšuje cirkuláciu krvného obehu. Čerstvá medová vôňa pôsobí ako antidepresívum. Všetky jeho vlastnosti uľahčujú boj s nespavosťou a nepokojným spánkom. Zapracovaním esenciálneho oleja NEROLI do HR peny vznikol výnimočný produkt. Tou dimenziou je AROMATERAPIA, ktorej účinkom sa oddávate vždy, keď odpočívate na matraci NEROLI THERAPY.

EvoPoreHRC

EvoPoreHRC – míľnik v histórii vývoja pien. Po PUR-penách a HR-penách je HRC pena novou generáciou materiálov pre výrobu matracov s revolučnou stálosťou všetkých dôležitých parametrov pri zmenách klímy (teplota, vlhkosť...)

„Nová dimenzia pre najvyššiu úroveň spánku.”

Vlhkosť a teplota produkovaná ľudským telom narušuje vlastnosti studených, latexových aj PUR-pien. Vplyvom vlhkej klímy v matraci a v dôsledku pôsobenia tepla a vysokého tlaku dochádza k zmäknutiu peny. Toto má kritický dopad na funkčnosť matraca. Pružnosť, a tým aj schopnosť správneho kopírovania sa u štandardných materiálov výrazne znižuje, čo spôsobuje pocit nepohodlia. Výsledkom je zmenšujúca sa opora chrbtice a celého tela, čím sa spomaľuje uvoľňovanie svalového napätia.

„EvoPoreHRC – zdroj energie pre aktívny život.”

Nová štruktúra buniek v EvoPoreHRC pene sa vyznačuje dynamickými a elastickými vlastnosťami, zároveň je extrémne stabilná a konzistentná. Štruktúrovaný mix buniek oveľa lepšie odoláva vplyvu vlhkosti, tepla a vysokého tlaku.

„EvoPoreHRC – spojenie inovácie a technológie.”

Ochrana životného prostredia

Prvým krokom je redukcia emisií CO2 pri výrobe. Ak sa majú štandardné HR-peny aspoň priblížiť vlastnostiam EvoPoreHRC spotrebujú pri výrobe podstatne viac surovín. Intenzívnym výskumom sa podarilo dosiahnuť vyššieho výkonu materiálu, pri nižšej spotrebe neobnoviteľných zdrojov, čím sa znížila záťaž životného prostredia.

„Testovaná kvalita pre najvyšší štandard.”

AventO2

Inovatívny materiál s výnimočnými vlastnosťami pre moderné matrace. AventO2 je novinka medzi matracovými materiálmi, kde kvalita EvoPoreHRC je umocnená pridaním aktívnych prírodných zložiek – ukľudňujúcich levandúľ a liečivých švajčiarskych byliniek.

ROŠTY PRE ZDRAVÝ SPÁNOK

Neoddeliteľnou súčasťou každej postele by mal byť kvalitný rošt, ktorý slúži ako podklad pod matrac. Rošt spolu s matracom zabezpečuje správnu fyziologickú podporu tela pri spánku, uvoľňuje kĺby a stavce a má výrazný vplyv na zdravý spánok. Rošt výrazne prispieva k zlepšeniu priedušnosti a udržaniu suchej klímy matraca. Výrobný sortiment spoločnosti Mrava, s. r. o. obsahuje laťové rošty a lamelové rošty.

Laťové rošty sa vyrábajú z masívneho smrekového dreva alebo masívneho buka. Sú vhodné na použitie v kombinácii s pružinovými (bonell pružiny), taštičkovými alebo vysokými penovými matracmi.

Lamelové rošty sú vyrobené z lamiel zo sibírskej brezy. K lamelovým roštom sa najviac hodia latexové alebo penové matrace.

Všetky vyrábané a ponúkané rošty sme rozdelili do niekoľkých kategórií na nepolohovateľné - pevné rošty, manuálne polohovateľné rošty, motorové rošty, špeciálne rošty, samonosné rošty - jednolôžkové/dvojlôžkové a demont rošty.

Medzi najdôležitejšie veci, na ktoré pri výbere roštu nesmiete zabúdať, patria nasledujúce:

  • počet lamiel/lát, čím je lamiel/lát viac, tým sa naša telesná hmotnosť rovnomernejšie rozkladá a rošt je odolnejší;
  • tuhosť - rošty sa od seba líšia rôznou tuhosťou, okrem toho sú niektoré rošty vybavené možnosťou regulácie tvrdosti niektorých lamiel;
  • možnosť manuálneho alebo elektrického zdvihnutia opierky hlavy a nôh;
  • maximálne možné zaťaženie roštu;
  • výška roštu.

POSTELE PRE ZDRAVÝ SPÁNOK

Spánok je pre naše zdravie a pohodu jednou z najpodstatnejších vecí, a ak si uvedomíme, že každý deň začíname a končíme v posteli, je potrebné výberu kvalitnej postele venovať dostatočnú pozornosť.

Na výrobu používame len tie najkvalitnejšie materiály - jadrové a masívne bukové, dubové a smrekové drevo a brestové drevo. Pri posteliach vysokej kvality, ako sú tie naše, je výber vo veľkej miere vecou vkusu.

Každú posteľ z našej ponuky si môžete nechať namoriť na požadovaný odtieň.

Upozorňujeme, že drevo ako prírodný materiál môže mať rozdielne sfarbenie a štruktúru. Farebné odlišnosti môžu byť tiež spôsobené rozdielnou schopnosťou dreva absorbovať finálnu úpravu dreva morením alebo lakovaním. V tom však spočíva jedinečnosť a originalita každého kusa dreva.

Postele sa dodávajú v určitých štandardných rozmeroch, ale  vieme Vám  posteľ aj na mieru. Súčasťou postele nie sú matrace a rošty, ktoré  je však možné z našej širokej ponuky vybrať a doladiť k akejkoľvek posteli. K našim posteliam dodávame kompletný sortiment, na výber máte nočné stolíky, police nad posteľ a komody.

Produkt pridaný k obľúbeným
Produkt pridaný na porovnanie.