Výber správneho nábytku je dôležitým krokom v procese navrhovania interiéru a ľudia často podceňujú, aké ťažké to môže byť. Je zrejmé, že zladenie dizajnu a farby vášho nábytku so zvyškom vybavenia interiéru je dôležité, ale to je len časť procesu. Mnoho ľudí nakoniec urobí veľké chyby pri nákupe nábytku a môže to úplne pokaziť celú estetiku miestnosti.

Ak sa chystáte na modernizáciu domova a je čas začať vyberať nábytok, vyhnite sa nasledujúcim chybám.

1. Nákup v setoch

Niekedy majú nábytkové súpravy alebo sety zmysel. Napríklad, ak kupujete jedálenský nábytok, zladená sada stolov a stoličiek funguje a je vhodná. Ak si zamilujete skvelú obývačkovú zostavu s pohovkou a 2 stoličkami, vo vašej domácnosti by mohla vyzerať fakt skvele. Ak však máte malú obývaciu izbu kúpite si 3-dielnu sadu, jednoducho v nej natlačíte príliš veľa nábytku a celá miestnosť bude stiesnená. Ak si chystáte kúpiť súpravu, uistite sa, že to robíte zo správnych dôvodov a nielen kvôli vzhľadu a dobrému pocitu.

Z našej ponuky sme pre Vás vybrali obľúbený set posteľ + matrac + rošt so zárukou maximálnej spokojnosti:

2. Výber nesprávnych materiálov

Pri výbere nábytku sú dôležité materiály, pretože musia zodpovedať zvyšku vybavenia interiéru, ale to nie je jediná vec, ktorú treba brať do úvahy. Pohodlie je jedna vec, ale ak žijete v obzvlášť horúcich lokalitách, možno by ste napríklad nechceli ísť do koženej pohovky. Myslite na tie lepkavé stehná na koženej pohovke! Musíte tiež vziať do úvahy svetelné zdroje v miestnosti. Tmavý nábytok vstrebáva veľa svetla, takže ak je miestnosť už dosť tmavá, potrebujete niečo svetlejšie na odľahčenie ako napr. bukové postele vyrobené z kvalitných slovenských drevín. Je tiež potrebné zvážiť, ako ľahko sa čistia, najmä ak ste väčšia rodina.

3. Nákup nekvalitného použitého nábytku

Nákup použitého nábytku je často dobrá voľba. Môžete si zaobstarať skvelý starožitný nábytok za relatívne nízku cenu a ak sa oň správne staráte, bude rovnako dobrý ako úplne nový, ak nie lepší. Ale veľa ľudí nevie, čo robí, keď hľadajú nábytok z druhej ruky, a nakoniec by sa to mohlo vypomstiť. Väčšina nábytkov z druhej ruky si bude vyžadovať trochu práce, čo je v poriadku, pokiaľ je samotné drevo v dobrom stave. Dávajte pozor na prípadné väčšie škrabance a preliačiny, a hlavne skontrolujte, či tam nie sú nejaké drobné otvory. Je to známka červotoča a nábytok vám dlho nevydrží, ak je hmyzom zamorený. Niektoré kusy budú vyžadovať zásadnú opravu a renováciu, čo môže viesť k tomu, že využijete služby profesionála, ktorý bude stáť nemálo peňazí, alebo ak sa odhodláte na opravu sami, je možné že výsledok bude horší ako pôvodný stav! Vyhýbajte sa projektu, ak je pre vás príliš veľký, pretože nakoniec utratíte viac, ako si môžete dovoliť, alebo si budete musieť kúpiť iný kus nábytku. Ak si nie ste istí, čo hľadáte, najlepšou voľbou bude: zakúpenie nového nábytku so zárukou.

Ak sa týmto chybám pri nákupe nábytku vyhnete, budete môcť získať kúsky, ktoré dokonale zapadajú do zvyšku vášho interiéru, bez toho, aby ste pri tom zbytočne míňali peniaze.

 

Jedným z najlepších spôsobov, ako zabezpečiť, aby ste získali vysoko kvalitný kúsok, ktorý je ideálny pre váš životný priestor, je objednať si ručne vyrobený nábytok na mieru od renomovanej spoločnosti MRAVA s.r.o so zárukou 10 rokov, s garanciou bezplatného dovozu, rýchleho vybavenie objednávky, originality, ekologickej nezávadnosti a zárukou domáceho produktu.

Produkt pridaný k obľúbeným
Produkt pridaný na porovnanie.